Kip met gorgonzolasaus, geroosterde courgette en rösti mini
20 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verwarm ook de airfryer voor op 200 ºC.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kipfilets met peper en bak ze in 12 minuten goudbruin en gaar.
- Bereid de rösti mini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de courgette over de bakplaat. Besprenkel met de laatste 2 eetlepels olijfolie en rooster in de voorverwarmde oven in 10 minuten bruin en gaar.
- Neem de kipfilets uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Verbrokkel de gorgonzola boven het bakvet, voeg de tijm toe en verwarm 2 minuten.
- Schenk zodra de kaas begint te smelten de slagroom erbij. Roer tot een gladde saus. Leg de kipfilets in de saus.
- Verdeel de kipfilet met de gorgonzolasaus en de rösti mini over 4 borden. Schep de courgette erbij en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak.
Gorgonzolasaus is op de Italiaanse menukaart niet alleen bij de pastagerechten te vinden, maar is ook heerlijk met schnitzel, biefstuk of kipfilet.
Tip: Neem houdbare slagroom uit een kartonnen pakje, deze is beter bestand tegen verhitting en schift zelden.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 810 kcal
- 49 g vet waarvan 17 g verzadigd
- 42 g koolhydraten
- 48 g eiwit
- 5 g vezels
- 3,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen